Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

Mycket på GÅNG

AllmäntPosted by karin Thu, August 30, 2018 23:23:25
Det händer mycket hemma, borta, i knoppen och i kroppen (på vissa ;)) så dags att uppdatera lite om det som är närmast förestående.

På söndag så är det ett gäng pälsklingar som hör i hop med mig som ska skrutta runt i ringarna på Öland. Förra året så ställde vi i ihärdigt hällande monsun regn. I år har de lovat uppehåll....jag tror det när jag ser det.

Sedan börjar det dra ihop sig för bäbisar...Pyret är idag på dag 53 och det är faktiskt ett dygn som är en milstolpe. För runt det här dygnet så utvecklas lungornas syreupptagning så att valpar som föds från och med nu har möjlighet att överleva. Men nu får vi väl verkligen hoppas (och jag förutsätter) att de små gullungarna ska hålla sig kvar där inne i minst en vecka till. De allra flesta valpar som fötts hemma hos mig har fötts på dag 62. Någon något tidigare.

Pyret mår alldeles utmärkt. Hon är lagom rund och go och jag tror det är ett lagom stort gäng som väntar på oss där inne. Pyret kommer själv från en kull på 5 och hennes kullsyster (som haft valpar hos kennel Minitrix) har fått 5 valpar i sina kullar. Absolut lagom. Jag ser (till min förskräckelse) många kullar med 8-9 och jag själv föredrar för alla inblandade, tik, valpar och mig själv att antalet är mindre så riskerna är färre, tiken (och jag) får mer tid med varje individ osv.

Dagen till ära bjuder jag på ett par bilder på Pyrets pappa

CIB NORD UCH DKK UCH, SE UCH, FI UCH No Imperfection Keep Dreaming "Olle".

Olles mamma Smilla fick jag den stora äran av köpa av min väninna Bev i kanada och jag kommer alltid vara tacksam för det. Han föddes i finland hos min väninna Lotta på kennel No Imperfection som jag samarbetade med och därför heter han hennes kennelmamn och inte Callunavias, trots att det är min Smilla som är mamma. Min var han från innan han drog sitt första andetag <3