Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

Vädret

AllmäntPosted by karin Thu, August 02, 2018 04:47:13
Oj, oj, oj så varmt det varit i sommar. Jag har, som jag förmodar många andra i hettan, saktat ner farten till sävlig styrfart. Hundarna tar jag med ut tidiga morgnar (om vi är uppe innan hettan) eller sena kvällar OM det hunnit bli tillräckligt svalt för att de ska kunna gå utan att det blir mer pina än glädje för dem. Det är ju så, att är det för varmt så är det absolut bättre för hundar att få stanna hemma än att dras med ut på några längre promenader.

Jag underlättar med kyldynor, kylvästar, och har gjort en koja med en silverduk över. OM det är tillräckligt svalt för att vara ute vill säga. Det sistnämnda bestämmer inte hundarna själva. Det är jag som bedömer om det är bättre för dem att vara inne där jag har klinkersgolv som svalkar, fläktar och en AC.

Ska det promeneras så lägg en hand på asfalten innan någon liten får sätta en känslig trampdyna där. Är asfalten varm för din hand så är den varm för en tass och då får man välja en annan promenadväg.

Jag har kokat buljong på ett kyckling lår och lite kyckling hjärtan. Benet plockar jag bort och hjärtana lägger jag ett och ett och ett facken på ett par isbitslådor och fyller på med buljongen. Efter ett par timmar i frysen blir det mumsigt snacks som fyller dubbel funktion. Lite pyssel att aktivera sig med och jag som hönsig mamma ser till att de får i sig lite extra vätska.

Åkrarna är sorgligt gula och de strån som växer där innehåller bara en fraktion av den näring de måste ha för att ge kor, hästar får och andra djur den mat de behöver. Ur led är tiden....

En STARKT PÅMINNELSE till er som letar valp. Titta efter så att hälsotester på föräldrarna är gjorda enligt rekomendationer. Jag ser återkommande annonser ex på blocket där man skriver att hälsotester är gjorda och de antingen är icke existerande eller att de är ogiltiga och därmed lika mycket värda som om de inte existerar. Falsk marknadsföring med andra ord "Allt går att köpa med mördande reklam, KOM OCH KÖP KONSERVERAD GRÖT!"

På bilden den ljuva Vigga som barnen påstår är tråkig så klockorna stannar, men det är för att den damen har en mycket tydlig "på och av klapp" dvs lugn som en filbunke och kelig som få inne och yster och yr som en kalv på vårbete ute....och ute är det sällan som barnen ser damen, då deras svar på frågan, ska ni med ut, brukar vara...nej tack.