Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

BPH igen :)

AllmäntPosted by karin Mon, June 18, 2018 16:20:20
Gårdagen tillbringade Signe och jag i Blekinge, slutdestination Rödeby Brukshundsklubb. Det var dags för ännu ett BPH (beteende och Personlighetsbeskriving) denne gång på den egenuppfödda Ollesonen Giggs (Callunavias Sultan of Swing). Lite extra spännande eftersom pappa Olle även han gjort BPH och hans bedömning finns att jämföra med.
Signe och jag lämnade Växjö utan en enda hund i bakluckan. Vi konstaterade att det kändes alldeles naket och ovant. Men självklart ska Giggs, för att hans beskrivning ska bli så korrekt som möjligt, ha en vardaglig miljö som möjligt. Inte fylld av främmande hundar på besök.
Christina, Giggs matte, hade förberett med kronjuvelen av kanelbullar, kaffe och var sitt vanliga soliga jag. Den andra solen, den på himmelen visade sig nådigt mycket och även om det stundom värmnde på lite väl mycket där ute på BPH planen så blev det aldrig övermäktigt.
Giggs fick möta skrammel, överraskningar, underlag och skötte allt med bravur. Även han fick en 4 på skott, dvs högsta poäng och skottsäker. Nu har samtliga av mina testade hundar erhållit det :)