Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

Telefoner och maränger

AllmäntPosted by karin Mon, April 02, 2018 15:25:37
Detta med telefoner....
Alla som känner mig vet att det enklaste och säkraste sättet att nå mig är via de olika cyber möjligheterna som finns. Jag har med åren utvecklat något slags 6 sinne för att uppfatta messinger meddelanden och svarar ofta inom tre nano sekunder. Mitt pefinger har inga problem att valsa runt på tangentbordet tillräckligt snabbt för att hålla konversationer med minst en handfull personer levande, även om ett par av dem är på främmande språk.

Däremot kan det vara en utmaning att få till stånd ett vanligt hederligt telefonsamtal. Ett sådant från lur till lur. Det är inte av varken ointresse eller ovilja från min sida. Tvärt om, jag är sedan tidigt tonår en hängiven samtalsentusiast.
Det finns dock andra hinder än ointresse för inkommande samtal. Jag hör inte signalen, är i radioskugga under en gran i skogen. Jag har stängt av ljudet av någon anledning och glömt sätta på det igen. Telefonen ligger kvar i bilen, tvättstugan, väskan osv.
Det sistnämnda har senaste året seglat upp som orsak nummer ett till att maken suckande konstaterat att jag svarar endast en gång av 10 när han ringer.
Jag har sedan en tid förstått att det är min dragning till stora skärmar som ligger till grund för att min svarsfrekvens minskat drastiskt det sista året. Min telefon, som jag valde just utifrån att den har den absolut största skärmen största skärmen på världsmarknaden.
6,4 tums skärm och 132 i minne ger en gigant till telefon. Stora knappar att trycka pekfingersvals på och ett enormt minne att spara bilder i. Men allt det underbar stora gör den synnerligen opraktisk och otymplig.
Det finns ingen byxficka som räcker till. Den ramlar ur BH:n om jag stoppar den där. Jackfickorna är för små och tonårsbarnen dör av skam när jag bär den i en midjeväska. Så titt som tätt ligger min Mi Max och ringer på en plats där jag lagt ner den för att få händerna fria. Förutom att ha sin storlek mot sig, så har den även en ovana att random avsluta samtal.
Det är mer en regel än undantag att en halvtimmes samtal innefattar två, tre stycken avknäppningar. Ett aber om man tvingats stå i någon telefonkö, och ger ju ett alldeles särdeles tråkigt intryck vid samtal med nyare kontakter.
Som pricket över i blir alla filmer, även under de mest optimala förhållanden, murriga och suddiga. Där barnens mobiler tar bilder i klass med min Nikon d7100 blir resultatet av de bilder min stora Mi Max knäpper lika suddiga som om jag använt vaselin på linsen och sedan tre olika filter på toppen.
Varför allt snick snack om min telefon?
Jo, för här kommer en suddig film på Cleo o Lovis, mina små maränger, filmade helt utan vaselin på linsen ☺️