Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

onsdag

AllmäntPosted by karin Wed, January 03, 2018 18:50:40
Det var en spännande upplevelse med ultraljudet igår. Jag gör sällan ultraljud, det är ju för att bekräfta dräktighet och det brukar jag se själv. De gånger jag gör fosterdiagnostik är det röntgen jag väljer.

Jag tänker alltid noga, noga innan jag väljer att utsätta en blivande mamma för den risk som det ändå innebär att gå till veterinären. Där är det många hundar i omlopp, och det finns risk för smittor...och det är ju alltid (hur trygg och lugn tik man än har) en ökad stress när man går till veterinären.

Så röntgen det gör jag när jag behöver den bilden för att säkerställa att förlossningen blir trygg. Det ska finnas någonting utöver "antal" som motiverar mig att göra undersökningen. Nyfikenheten stillas ju när tiden kommer. För övrigt har jag faktiskt aldrig fått exakt rätt antal på de röntgenundersökningar jag gjort på dräktiga tikar.

Men nu valde jag som sagt att göra ett ultraljud och där inne såg man inte bara "runda ringar" utan en valp som viftade med tassarna och såg ut nästan precis som när jag ultraljudade med mina barn. En av valparna såg till och med ut att "suga på tassen" <3

Nu har vi 4 veckor kvar att vänta och sedan blir det dags att se vilka som gömmer sig där inne. SÅÅÅÅÅ spännande!