Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

Ditt och datt

AllmäntPosted by karin Mon, October 23, 2017 17:49:10
Här på ljungvägen är det som vanligt fullt av aktivitet. För ovanlighetens skull är det inte bara hundar på agendan, även om det som vanligt dominerar min tillvaro. Denna sista vecka har pälsvård, promenader och hundpussar blandats upp med fönsterbyten och klampande arbetarskor. Fint blir blir det, och trevliga och noga är hantverkarna. Men de har inte svept in och svept ut på två dagar som jag trodde. Nu går vi in på vecka två. Jag kokar kaffe och bjuder på bullar, nyser av dammet och flyr ner makens musikrum i källaren för att andas lite lättare. Ser fram emot slutresultatet, redan nu känns det som en rejäl uppgradering av inomhus atmosfär :)

Jag har, husrenovering till trots, hunnit med både det ena och det andra med hundarna. Förra helgen tog jag älskade Tage med mig till Moheda inoff för att genrepa lite inför Leipzig Värdsutställningen som är om ett par veckor. Han hade inte varit i en ring sedan Polsk vinnare i Poznan förra oktober.
Jag är ju av den åsikten att inoff ska lämnas till oerfarna hundar eller oerfarna utställare. Det är viktigt att det är en arena för att träna, få känna sig trygg och få en möjlighet att vinna. Så jag kan säga att det var fler än Signe som hostade lite när jag anmälde min multi ch till Kuwzak klubben. MEN ingen regel utan undantag. Jag kände jag behövde få "känna på" Tages lust och intresse för vänstervarv innan vi styr kosan mot Tyskland.

Resultatet? Han puttrade på, inte storstilat men med visst swung. Domaren (en auktoriserad och mycket kompetent äldre man) Boo Lundström gav honom en gnistrande kritik och BIR rosetten. Sedan gruppvinsten i Grupp-9. Så vi kom hem med rosetter i olika kulörer och jag fattade mitt beslut. Vigga får bli den som ensam håller Smålandsfanan i Leipzig. Varför, för att jag vill ha mer än swung hos mina hundar, jag vill ha GLÖD och Tage brinner inte, så han får stanna hemma och värma fötterna hos maken när jag och Vigga styr mot kontinenten.