Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

Höst

AllmäntPosted by karin Thu, September 21, 2017 13:07:49
Hösten har svept in med stormsteg över ett häpet sverige, som knappt fått hälften av de so!timmar som vi både behöver, hoppas på och förväntar oss av en sommar. Jag beslutade en regnig och mulen augusti dag att korrigera detta för barnen och mig, och befinner mig i skrivanders stund på en altan i staden Platanias som ligger på Kreta.
Det är tidigt på morgonen, så det är bara de lokala tupparna som hållt mig sällskap den första halvtimmen. Nu börjar galandet blandas upp med smattrande mopeder och slamrande små lastbilar. Det betyder att jag snart kan traska ner till bageriet nedanför kullarna och köpa färskt morgonbröd på det lokala bageriet. Konstigt hur snabbt man skaffar sig små rutiner, även på främmande ort.

Jag är en person som, trots att jag ganska frekvent reser hit och dit i världen, varit på mindre än en handfull charter resor. Efter bara någon dag här på soliga kreta mindes jag varför jag brukar välja bort det. Jag blir rastlös av att hänga i solen och av att allt är tillrättalagt. Och jag längtar edter mina hundar så saknaden känns fysiskt ända in i märgen. Denna gång säger barnen detsamma. Mellan poolbad, chokladpannkakor på crepperian vid havet så längtar de hem. Kanske är de lite påverkade av min känsla, men jag tror de idag är stora nog att äga sina egna. Nästa resa får bli med vår utökade fyrfotade familj eller sträcka sig max över en weekend. Då blir saknaden av hundarna inte så stor att den överskuggar sol och bad och all den glädje det för med sig.

Hur det gick i Tvååker? Super :)

Bäst gick det för Minto, JEW -15 SE UCH Callunavias Blaze of Glory som tillsammans med sin ägare Jenny Frick Nordquist blev BIR på lördagen. En fröjd att se de där två tillsammans 💖