Callunavias Bloggen

onsdagAllmänt

Posted by karin Wed, January 03, 2018 09:20:40

Det var en spännande upplevelse med ultraljudet igår. Jag gör sällan ultraljud, det är ju för att bekräfta dräktighet och det brukar jag se själv. De gånger jag gör fosterdiagnostik är det röntgen jag väljer.

Jag tänker alltid noga, noga innan jag väljer att utsätta en blivande mamma för den risk som det ändå innebär att gå till veterinären. Där är det många hundar i omlopp, och det finns risk för smittor...och det är ju alltid (hur trygg och lugn tik man än har) en ökad stress när man går till veterinären.

Så röntgen det gör jag när jag behöver den bilden för att säkerställa att förlossningen blir trygg. Det ska finnas någonting utöver "antal" som motiverar mig att göra undersökningen. Nyfikenheten stillas ju när tiden kommer. För övrigt har jag faktiskt aldrig fått exakt rätt antal på de röntgenundersökningar jag gjort på dräktiga tikar.

Men nu valde jag som sagt att göra ett ultraljud och där inne såg man inte bara "runda ringar" utan en valp som viftade med tassarna och såg ut nästan precis som när jag ultraljudade med mina barn. En av valparna såg till och med ut att "suga på tassen" <3

Nu har vi 4 veckor kvar att vänta och sedan blir det dags att se vilka som gömmer sig där inne. SÅÅÅÅÅ spännande!Blog image

Bäbisar!!! Allmänt

Posted by karin Tue, January 02, 2018 11:34:26

Blog image

Ultraljud Allmänt

Posted by karin Tue, January 02, 2018 07:30:08

Den 2 januari. För många är det dagen då arbetslivet rullar igång efter julens ledighet. Så även för maken som tassade upp vid halv sex, redo att ta sig an dagens utmaningar. Själv låg jag kvar och väntade på att han sin vana trogen skulle komma in med en ljuvligt doftande kopp med morgonkaffe. Men tji fick jag. I yttersta välvilja hoppade maken över denna rutin i tron att jag prioriterade sömn framför koffein och att jag skulle ta tillfället i akt (jullovs lediga barn) att morgon dröja. Hur kunde han glömma bort att idag är Dagen!!! Äntligen ska vi få bekräftat om prinsessan Tindra väntar smått med vår finske friare Topi.

Tindra är nybadad och rakad på magen. Jag är fylld av kaffe och förväntan... Återkommer med resultatet! Blog image

God Jul! Allmänt

Posted by karin Tue, December 26, 2017 00:22:10

Blog image

FredagAllmänt

Posted by karin Fri, December 22, 2017 05:55:22

Fredag morgon och jag konstaterade nyss att jag är vaken absurt tidigt denna första dag av jullovet. Maken (som jobbar inom vårdsektorn) har alltid bråda dagar som ofta är långa, och nu inför helgerna ökar (hur det nu är möjligt) trycket.
Så när maken igår kväll frågade om jag skulle hoppa över det sedvanliga kaffet på sängen som han troget serverar år ut och år, och sa jag ABSOLUT inte, blev resultatet doftande kaffe på sängbordet klockan 5. Sedan blev jag pigg som er lärka...

Nu virvlar planer och framtidsförväntan runt i huvud och under tiden har jag det bästa sällskapet. Ett par pälsbollar och en slät trubbnos :) Blog image


TorsdagAllmänt

Posted by karin Thu, December 21, 2017 08:41:54

Torsdag och sista skoldagen innan jullovet. Jag har på morgo lämnat av två förväntansfulla barn till sina respektive skolor. Anledningen till denna känsla var dock vitt skilda hos de två olika individerna. Dottern ska sjunga, utvald och stolt, inför hela skolan. Sonen ska ha gottebord som inkluderade de chokladbollar han bar med sig under armen när han skuttade över skolgården. Förväntan är härlig, oavsett anledning...och jag själv tyckte jag kände en svag graviditetsrundning under handen igår kväll, så även jag är (som vanligt) uppfylld av skvättande känslor.

Min hemsida växer och nu har jag lagt till mina valp planer. Mer ska komma, och tanken är att jag ska ge alla mina hundar, nuvarande och dåvarande en egen sida med bilder och information om ditt och datt. Ambitionen är hög här vid tangentbordet så här strax före jul, vi får se om jag får till det. Vill man titta är mitt tips att uppdatera browsern, annars kommer gamla versioner upp. Alla havanaisbilder är kopplade till SKK Hunddata och även den kan behöva ett tryck på "uppdatera" för att visa upp den länkade sidan.

Det finns MYCKET jag skulle kunna säga om den svenska hunddatan, men avstår då jag är på gott humör och inte vill låta något förändra det. Jag nöjer med med att länka till Topis (den tilltänka fadern) sida på den FINSKA hunddatan (som SKK erbjudits med tackat nej till) för att visa hur det KAN se ut.

TOPI

Avslutar inlägget med en underbar bild på en Minto ( JEW-15, SKK UCH Callunavias Blaze of Glory) som bäbis <3

Blog image