Callunavias Bloggen

Callunavias Bloggen

Egentid

AllmäntPosted by karin Fri, August 03, 2018 22:25:31
Det är lätt att glömma att hundar i alla de åldrar behöver egentid tillsammans med sin/sina tvåbenta. Talade med en väninna idag om hur ofta man läser om hur svårt det är att bli "lämnad" kvar om det finns två hundar i en familj och andra hunden går bort eller på annat sätt försvinner. Träna (unna) alla hundar att vara utan sin flock.

Anledningen till att detta kom på tal idag, var att jag fick telefonsamtalet från väninnan precis när jag var ute på en ensam tur med Leffe. Vi botaniserade i en djuraffär och promenerade sedan runt och tittade på folk och fä. Allt detta på kvällskvisten, då det inte var varmt vare sig i luften eller i asfalten. Det var en härlig stund, och hade vi behövt bli mera samspelta så hade den absolut gett det resultaten. Men när det gäller just Leffe och mig så är vi ett lika etablerat och samspelat par som Helan och Halvan, Fred Astair och Ginger Rogers, Kling och Klang, redan.

Jag har idag observerat att vår blivande mamma Pyret kräkts. Jag var redan innan detta mycket explicita tecken redan övertygad om att vi väntar smått. Men visst pirrar det till lite extra ändå. Trots att det självklart inte är så roligt för Pyret att må illa. Hon har dock ätet det hon bör idag, så hon har nog inte farit allt för illa, lilla hjärtat.

Bilderna idag är på den blivande fadern, Manne som bäbis <3

Vädret

AllmäntPosted by karin Wed, August 01, 2018 21:17:13
Oj, oj, oj så varmt det varit i sommar. Jag har, som jag förmodar många andra i hettan, saktat ner farten till sävlig styrfart. Hundarna tar jag med ut tidiga morgnar (om vi är uppe innan hettan) eller sena kvällar OM det hunnit bli tillräckligt svalt för att de ska kunna gå utan att det blir mer pina än glädje för dem. Det är ju så, att är det för varmt så är det absolut bättre för hundar att få stanna hemma än att dras med ut på några längre promenader.

Jag underlättar med kyldynor, kylvästar, och har gjort en koja med en silverduk över. OM det är tillräckligt svalt för att vara ute vill säga. Det sistnämnda bestämmer inte hundarna själva. Det är jag som bedömer om det är bättre för dem att vara inne där jag har klinkersgolv som svalkar, fläktar och en AC.

Ska det promeneras så lägg en hand på asfalten innan någon liten får sätta en känslig trampdyna där. Är asfalten varm för din hand så är den varm för en tass och då får man välja en annan promenadväg.

Jag har kokat buljong på ett kyckling lår och lite kyckling hjärtan. Benet plockar jag bort och hjärtana lägger jag ett och ett och ett facken på ett par isbitslådor och fyller på med buljongen. Efter ett par timmar i frysen blir det mumsigt snacks som fyller dubbel funktion. Lite pyssel att aktivera sig med och jag som hönsig mamma ser till att de får i sig lite extra vätska.

Åkrarna är sorgligt gula och de strån som växer där innehåller bara en fraktion av den näring de måste ha för att ge kor, hästar får och andra djur den mat de behöver. Ur led är tiden....

En STARKT PÅMINNELSE till er som letar valp. Titta efter så att hälsotester på föräldrarna är gjorda enligt rekomendationer. Jag ser återkommande annonser ex på blocket där man skriver att hälsotester är gjorda och de antingen är icke existerande eller att de är ogiltiga och därmed lika mycket värda som om de inte existerar. Falsk marknadsföring med andra ord "Allt går att köpa med mördande reklam, KOM OCH KÖP KONSERVERAD GRÖT!"

På bilden den ljuva Vigga som barnen påstår är tråkig så klockorna stannar, men det är för att den damen har en mycket tydlig "på och av klapp" dvs lugn som en filbunke och kelig som få inne och yster och yr som en kalv på vårbete ute....och ute är det sällan som barnen ser damen, då deras svar på frågan, ska ni med ut, brukar vara...nej tack.Uppdatering

AllmäntPosted by karin Sun, July 29, 2018 19:07:45

Det har idag gått 3 veckor sedan Manne & Pyret idkade älskog under Eksjös susande trädkronor. Efter den lekfulla och skolboks värdiga parningen har Pyret nu, även detta enligt manualen, mått tjyvtjockt ett par dagar.

Manne har däremot mått som den prins han är och tillbringat tiden med att fjällvandra. Bjuder på hans matte Linas underbara bilder!Sommarkärlek

AllmäntPosted by karin Tue, July 10, 2018 01:39:13
Sommarkärlek blir höstvalpar.
Stamtavlan


Skogen är bästa lekplatsen

AllmäntPosted by karin Wed, June 27, 2018 22:41:12


Enjoy life!

AllmäntPosted by karin Sun, June 24, 2018 23:50:24


Next »